Nasza strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

X Zamknij
Świat Cukiernika

telefon

  • produkty podstawowe

Szybki kontakt

APC KUMA Sp. z.o.o
Stanisława Jana Rolbieskiego 11
85-862 Bydgoszcz

tel. +48 52 345 11 05
fax +48 52 372 67 22

kom. +48 609 074 073
kom. +48 697 634 539
e-mail: kuma@apc.com.pl

Oddział KARTUZY
ul. Gdańska 29
83-300 Kartuzy
tel: +48 58 888 20 31
tel. kom: + 48 601 218 228
email: kumakartuzy@apc.com.pl
Oddział KOŁOBRZEG
ul. Sienkiewicza 25
78-100 Kołobrzeg
tel: + 48 94 734 32 61
tel. kom: + 48 605 836 677
email:kumakolobrzeg@apc.com.pl

Sklep Świat cukiernika
Stanisława Jana Rolbieskiego 11
85-862 Bydgoszcz
tel. + 48 52 345 11 05 wew. 35
kom. + 48 609 533 600
email:sklep@swiatcukiernika.pl
Czynne od poniedziałku do piątku
W godzinach 7:00- 14:30

PKO Bank Polski
97 1020 5226 0000 6802 0584 5294

produkty podstawowe
  

Mąka cukiernicza APC typ 500

Mąka pszenna produkowana  z polskiej pszenicy, bez dodatków chemicznych. Charakteryzuje się wysoką i stabilną jakością. Produkt używany w piekarniach, cukierniach i zakładach wytwarzających wysokiej jakości towary. Produkt idealny do wypieku pieczywa jasnego oraz wszelkiego rodzaju produktów cukierniczych ( ciasta, drożdżówki, pączki itp.)

Opakowanie: worek 25 kg

  

Mąka orkiszowa Graham TGL-1850

Mąka orkiszowa - graham jest mąką powstałą z pełnego przemiału ziarna orkiszu. Zawiera całe bogactwo ziarna orkiszu dzięki niewielkiemu przetworzeniu. Idealnie nadaje się jako baza do  chleba orkiszowego ciemnego ale także w innych razowych potrawach - np. makaronie.

Opakowanie : 25 kg

  

Mąka żytnia Typ 720

Mąka żytnia to podstawowa mąka przy pieczeniu chlebów mieszanych. Jest  również głównym składnikiem zakwasu chlebowego. Nadaje swoisty smak i wydobywa aromat pieczywa.

Opakowanie : 50 kg

  

Mąka pszenna Graham T-1850

Mąka pszenna z całego ziarna pszenicy, jednak inaczej jak w procesie produkcji mąki razowej mieleniu nie jest poddawane całe ziarno a osobno jego poszczególne części. Po zmieleniu miesza się ze sobą poszczególne składniki ziarna.
Mąka ta używana jest do wypieku wszelkiego rodzaju pieczywa - chleb, bułki typu Graham.

Opakowanie : 30 kg

  

Drożdże piekarskie
PAKMAYA

Tradycyjne, klasyczne drożdże, przeznaczone do produkcji pieczywa oraz ciast drożdżowych słodkich.
Wysoka zawartość suchej masy kaształtuje się na poziomie około 35%, co jest gwarancją dużej mocy pędnej oraz siły podnoszenia.
Zastoswoanie drożdży PAKMAYA daje pewność powtarzalności produktów oraz uzyskania wysokiej jakości wypieków.
Marka PAKMAYA należy do tureckiego koncernu o zasięgu ogólnoświatowym, którego zaawansowane technologicznie fabryki rozlokowane są na kilku kontynentach naszego globu

Opakowanie : 10 kg