Nasza strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

X Zamknij
Świat Cukiernika

telefon

  • owoce i przetwory

Szybki kontakt

APC KUMA Sp. z.o.o
Stanisława Jana Rolbieskiego 11
85-862 Bydgoszcz

tel. +48 52 345 11 05
fax +48 52 372 67 22

kom. +48 609 074 073
kom. +48 697 634 539
e-mail: kuma@apc.com.pl

Oddział KARTUZY
ul. Gdańska 29
83-300 Kartuzy
tel: +48 58 888 20 31
tel. kom: + 48 601 218 228
email: kumakartuzy@apc.com.pl
Oddział KOŁOBRZEG
ul. Sienkiewicza 25
78-100 Kołobrzeg
tel: + 48 94 734 32 61
tel. kom: + 48 605 836 677
email:kumakolobrzeg@apc.com.pl

Sklep Świat cukiernika
Stanisława Jana Rolbieskiego 11
85-862 Bydgoszcz
tel. + 48 52 345 11 05 wew. 35
kom. + 48 609 533 600
email:sklep@swiatcukiernika.pl
Czynne od poniedziałku do piątku
W godzinach 7:00- 14:30

PKO Bank Polski
97 1020 5226 0000 6802 0584 5294

owoce przetwory

Szanowni Państwo, uprzejmie informujemy, że strona jest w przebudowie, obecnie uzupełniana jest o treści. Bardzo przepraszamy za nieudogodnienia i zapraszamy Państwa serdecznie wkrótce do zapoznania się z całą naszą ofertą, którą tu znajdziecie.

fruzelina wisnia   

Frużelina wiśnia
–Prospona
 

Produkt otrzymany ze świeżych, starannie wyselekcjonowanych owoców zanurzonych w klarownym, lśniącym żelu. Dzięki delikatnej konsystencji żelu i ładnie zachowanym owocom ma szerokie zastosowanie w cukiernictwie piekarstwie i gastronomii. Produkt ten jest termostabilny – nie zmienia swoich właściwości podczas zamrażania i zapiekania.
Produkt idealnie nadający się do nadzień ciast francuskich, półfrancuskich i tradycyjnych wypiekanych bezpośrednio lub zamrożonych. Sprawdza się również jako dodatek do deserów, lodów, bitej śmietany i mas cukierniczych. Ma swoje zastosowanie również w gastronomi jako dodatek do makaronów, pierogów, ryżu czy naleśników.
Zawartość owoców: 60%.
Zawartość cukru: min. 20%.
Produkt nie zawiera sztucznych barwników.
   
Opakowanie : 3,2 kg

marmolada paczkowa wieloowoc   

Marmolada pączkowa wieloowocowa
– Prospona
 

Produkt, otrzymany w procesie gotowania owoców oraz przecierów owocowych poprzez odparowywanie wody. Ich konsystencja uzależniona jest od potrzeb i wymagań klientów. W zależności od zawartości owoców rozróżnia się: marmolady twarde, dające się łatwo kroić oraz marmolady miękkie. Ich odpowiednio przetarta, gładka struktura pozwala dozować je ręcznie i automatycznie.
Sporządzono z 80 g –130 g owoców na 100 g gotowego produktu.
Zawartość cukru:
marmolady miękkie: min. 57%;
marmolady twarde: min. 60%.
Doskonałe do nadziewania i dekorowania: ciast francuskich, półfrancuskich, kruchych, biszkoptowych, biszkoptowo – tłuszczowych, drożdżowych, jagodzianek. Idealnie nadaje się do przekładania pierników, ciast i ciasteczek.
 
Opakowanie : 14 kg